Nemesgáz mintatípusok

A vizsgált mintatípusok és a szükséges mintamennyiségekről: 

  • Vízminták (vagy szerves anyagok) tríciumkoncentrációjának meghatározása ³He-módszerrel.  Szükséges mintamennyiség: elvi minimum mennyiség nincs, viszont célszerű legalább 1-3 liter vizet mintázni.
  • Vízminták oldott nemesgáz-koncentrációinak (He, Ne, Ar, Kr, Xe és a 3He / 4He) meghatározása – beszirvárgási hőmérséklet meghatározáshoz, oldott hélium eredet,valamint 3H3He kormeghatározáshoz. Szükséges mintamennyiség: 20-40 ml vizet szükséges rézcsőbe mintázni.
  • Vízminták 3H/3He  kormeghatározása: magában foglalja a vízminta tríciummérését, valamint az oldott nemesgázok (elsősorban He és Ne) meghatározását, melyek alapján a 3H/3He  kor kiszámolhatóvá válik. 
  • Gázminták nemesgáz-koncentrációinak meghatározása: szükséges mennyiség néhány milliliter. 
  • Kőzetek fluidzárványaiban lévő nemesgázok koncentrációinak meghatározása: szükséges mennyiség néhány gramm.

A nemesgáz vizsgálatok a szükséges speciális mintavevőkkel (rézcsövek) illetve a mintavételezéssel együttesen is igényelhetőek, kérjük érdeklődjön kapcsolattartónknál.  

Minta beküldés

 

A táblázat tartalmazza a szükséges minimális mintamennyiségeket mintatípusonként. Ezek a mintamennyiségek a száraz mintákra vonatkoznak. Kérjük az optimális mintamennyiséget küldje meg számunkra, a fel nem használt minták visszaküldésének feltételeit az ÁSZF-ben olvashatja.

További kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal!

A minták beküldéséhez használja a következő címet és a csomagon tüntesse fel a kapcsolattartót illetve a feladót:

HEKAL AMS Lab, Isotoptech Zrt.
Bem tér 18/c, Debrecen 4026, Hungary

Kérjük, ügyeljen a minták gondos csomagolására. Lehetőleg száraz mintát küldjön. Előzze meg a minták gombásodását, penészedését. Minden minta legyen egyedi azonosítóval, névvel ellátva.