Analitikai mérőműszerek beszerzése (2011)

A projekt adatai:

A projektazonosító száma: GINOP-2.3.4-15-2020-00007

A 2012-ben befejeződött fejlesztés összértéke 33.683.162 Ft, ebből 13.473.264 Ft (40 %) az Új Széchenyi Terv keretében benyújtott GOP-2.1.1-11/A-2011-1004 számú pályázatunk alapján elnyert vissza nem térítendő támogatás értéke.

Közreműködő szervezet:  MAG Ltd.

 

Az ISOTOPTECH Zrt. a pályázat keretében két berendezést vásárolt: 

TitrIC 7 ionkromatográf:

Az általunk választott TitrIC 7 moduláris rendszer alkalmas anionok és kationok meghatározása mellett vezetőképesség, pH és lúgosság pontos mérésére is. A készülék olyan oszlopokat tartalmaz, mely a standard anionok (fluorid-, klorid-, nitrit-, bromid-, nitrát-, foszfát-, szulfátion) és kationok (lítium-, nátrium-, kálium-, kalcium-, magnézium-, ammóniumion) mellett oxohalogenidek (bromát-, klorit-, klorátion) detektálására is használható. Az automata titrátorral felszerelt készülék p és m lúgosság meghatározására is szolgál. A felsoroltakon túl a módszer további előnyei a jelenleg általunk használt vízkémiai módszerekkel szemben az alacsony kimutatási határon, a pontosságon és a gazdaságos, környezetbarát vegyszerfelhasználáson kívül a magyar és nemzetközi szabványoknak, valamint a GLP elvárásainak való megfelelés.

 

UV-2600 UV/VIS spektrofotométer:

Az UV-2600 kétfényutas, rácsos, xenon lámpás, fotodiódás spektrofotométer, mely alkalmas különböző vízkémiai paraméterek mennyiségi meghatározására. Ez a módszer tökéletesen kiegészíti az ionkromatográfiás vizsgálatokat. A két készülék együttes alkalmazásával olyan minőségű és mennyiségű vízkémiai vizsgálatot tudunk biztosítani, mely kielégíti mind a megrendelőink, mind pedig a szabványok elvárásait. A spektrofotométerhez CVC validáló egységet és IQ/OQ dokumentációt is igényeltünk, figyelembe véve a laboratórium akkreditációjához szükséges kritériumokat.